Красотата и развитието на община Белица впечатляват управници и граждани в Северна Македония

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица
Община Белица е красива, вдъхновяваща и запомняща се със своите традиции, история, култура и туристически потенциал.
 
Таво разбират много хора от Северна Македония по време на пътуващата презентация в общините Кочани, Виница и Делчево. Те са в изпълнение на трансграничния проект "Културен мост през вековете", където водещ партньор е Народно читалище"Георги Тодоров - 1885" - Белица, а партньор е Източен планов регион за развитие, Република Северна Македония.
 
Туристическото представяне на културно-историческото и природно богатство на малката планинска община впечатли публиката от общините Кочани, Виница и Делчево.
 
В изнесените слова от градоначалниците на Кочани - Николчо Илиев, на Виница - Ивица Димитров, на Делчево - Горан Трайковски, на Зуица Ангелова- директор на Източения регион за развитие, се подчерта бързото развитие на община Белица, която трябва да служи за пример на всички развиващи се общини от Източния регион. Защот показва нагледно как се печелят инфраструктурни проекти по европейските програми - основен източник на средства за благоустрояване и създаване на благоприятна среда за хората.
 
Община Белица е и пример за създадените партньорски и приятелски отношения, които са много важни и не трябва да се губят, за да може трансграничният регион да върви с решителни крачки към създаване на по-добра среда за живеене на хората. 
 
Градоначалниците на Кочани, Виница и Делчево приеха отправената покана от кмета на Белица Радослав Ревански да присъстват на закриването на проекта, което ще се състои на 31 август 2021 в планинския ни град. Така гостите ще се убедят на място в предимствата на родната община и ще се запознаят с някои от най-забележителните природни феномени в нея. 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. До Ревански
    Мехмед Вакльов- кмет на Якоруда, в противен случай ДПС губи града и селата. Време е да изметете статуквото. Белица печели проекти, а Якоруда се управлява от хунта която само краде и се облагодетелства лично. Обяснете го в Централата.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини