Нов канал спира наводненията на училище, къщи и улици в Петрич след порои в Беласица

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич
Изготвен е първи проект за решаване на проблем с отвеждането на дъждовна вода от планина Беласица. Често при порои се заливат улици в града. Това нанася сериозни щети върху уличната инфраструктура и имуществота на граждани, последно това се случи през в края на 2021 година и през септември миналата година. Най-засегнати са ул. „Славянска“, ул. „Беласица“, ул. „Васил Кънчев“ и ул. „Кочо Мавродиев“. Калните маси заливат винаги и двора на Първо основно училище „Кочо Мавродиев“.
 
Сега вече има проект от хидроинженер за изграждането на охранителен канал за отвеждане на дъждовната вода и съоръжение за задържане на пясък и чакал. Проблемната зона, в която трябва да се построи новото съоръжение, се намира в частен имот в м. Яворите. Собственикът на имота Ангел Пешев е дал съгласието си охранителният канал да бъде изграден, като се учреди безвъзмездно право на строеж в полза на Община Петрич.
 
Предложението вече е внесено за разглеждане в Общински съвет – Петрич. Очаква се произнасяне и на заседание. По този начин ще се подходи и спрямо другите невралгични точки в резултат от голямата денивелация и обширната водосборна област на планина Беласица, за да не се стига до заливане на улици и жилища в града.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини