Подписка от 6000 души за довършването на АМ "Струма" внесоха в МС

Снимка: АПИ, архив
Снимка: АПИ, архив

Сдружение „Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле“ и „Българска асоциация на пострадалите при катастрофи“ организираха подписка в подкрепа на довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле в най-бързи срокове. Тя бе провокирана от информация в медиите, че жители на населени места в района са против трасето да минава през Кресненския пролом.  

Само в първите три дни са събрани над 3000 подписа на хора, живеещи по поречието на река Струма в градовете Кресна и Симитли и селата Брежани, Крупник, Черниче, Полето, Железница, Мечкул, Ощава, Долно Осеново, Ракитна, Полена, Градево и Сушица.

Подписката породи голям интерес у местните и към нея пожелаха да се включат хора от Петрич, Струмяни, Ключ, Кърналово, Рупите, Дрангово, Беласица, Теча, Илинденци, Ген. Тодоров, Самуилово, Първомай и Михнево, където са събрани още над 3000 подписа.

Общо събраните подписи към настоящия момент са вече над 6000.

Местните хора, подкрепят одобреното трасе на магистрала „Струма“. То предвижда в посока София да бъде изградено ново трасе извън дефилето, а в посока Гърция да се използва съществуващият път Е-79 след неговата рехабилитация, включваща всички съоръжения - мостове, тунели, водостоци и други, някои от които не са ремонтирани повече от 20 години.

Подписката е входирана в Министерски съвет, както и при министрите на транспорта, на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите. Тези, които са я подписали, настояват да започне строителството на тази отсечка, по която за 15 години са загинали 72 човека, а тежко ранените са над 400.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини