Кристиян Христов организирал палежа на цех за дограма в Зелен дол

Кристиян Христов, стоп кадър:bTV
Кристиян Христов, стоп кадър:bTV

Любена Павлова ме принуждаваше да организирам побои, палежи и да участвам в платени протести. Това каза в интервю за bTV Кристиян Христов от скандала "Осемте джуджета".

Интервюто е направено малко преди младият мъж да се опита да даде официална пресконференция в сряда, но беше задържан от цивилни полицаи пред БТА с прокурорско искане. 

Пред журналиста Марин Николов от bTV Кристиян Христов разказа, че е изпълнявал всякакви поръчки на Любена Павлова - бивша съпруга на Петьо Еврото за незакнно заснемане на магистрати, подслушване, побоища, палежи. Кристиян Христов призна, че по нареждане на Любена е организирал опожаряването на цех за дограма в благоевградското село Зелен дол.

"Организирах запалването на цех за дограма в Зелен Дол, община Благоевград. Успешно премина това нещо, момчетата също мога да се свържа с тях, които извършиха това, също бяха заплашвани, както и аз многократно бях заплашван. Опожариха въпросния цех за дограма“, признава Кристиян Христов.

"Мойта шефка всъщност беше Любена Петрова. Петьо Петров всъщност хапваше, пийваше, прибираше се и си лягаше. Имахме в офиса на „Позитано“ един служител, юрист беше момчето… Тя се съмняваше в него, че той е предател. Един ден дойде при мен и ми каза, искам да пребиеш въпросното момче, да му счупиш краката. Аз казах, че няма как да го извърша това нещо, тя тогава ми заяви – твойте или неговите крака, ти избираш. След още куп заплахи, аз се съгласих да го организирам това нещо. Намерих момчета, които го свършиха. Свършиха това нещо, кацва Кристиян.

"Снимах разни хора, като тя ми обясняваше, че това са хора, които са сбъркали и т.н. В последствие ... аз дочух, че снимам магистрати, политици, и служители на МВР. Снимам ги в срещи, на които не би трябвало да са. Започнах да ходя и в ресторант „Осемте джуджета“ с нея… Там аз и други момчета станахме свидетели на многократните посещения на Иван Гешев, преди да бъде избран за главен прокурор, на други магистрати, които не мога да назова по име, но като ги видя ще се сетя“.

Христов разказва, че във ВИП помещението на ресторант "Осемте джуджета" е имало монтирана скрита камера, която засмемала срещите на Любена и Петрьо с магистрати, както и "плащания" към магистрати. Детайли и имена в момента на проведеното интервю Христов не даде с обещанието, че тях ще разкрие "по-късно", разказва младият мъж.

Така идва моментът, когато Петьо Петров и Любена предложили на Христов да му прехвърлят асансьорните дружества на бизнесмена Златанов, разказва той – срещу около 30 000 лв. През 2020 г. пред Антикорупционния фонд Златанов описа прехвърлянето като част от схема за принудително изземване на бизнес. На образуваната преди няколко години прокурорска проверка по случая Кристиян е разпитан.

„Дал съм грешни показания отново под натиск, лъжесвидетелствал съм под натиск. Защото ще умра, защото нещо ще се случи с мен, защото няма да спя спокойно и куп други заплахи“, твърди той.

Пред БТВ Кристиян Христов повтаря, че изнесеното дотук не е всичко и обещава да разкаже още факти в бъдеще. Часове по-късно обявява пресконференция, а преди да я осъществи, е задържан и отведен.

БТВ потърси и бившата съпруга на Петьо Петров – Любена Павлова, жената, която Кристиян посочи като основен виновник за принуда и заплахи срещу него. Поканихме я да отговори на твърденията на мъжа за платени протести и поръчки за побой и палеж. След няколко разговора по телефона, Любена се съгласи единствено да бъде цитирана.

„Кристиян Христов е незначителен човек, който беше и продължава да е момче за всичко на Петьо Петров. Той лъже. През 2017 г. аз родих дете и се посветих на него. Несериозно е Христов да твърди, че една петдесет килограмова жена го е заплашвала да извършва каквото и да било. Смятам, че Кристиян е накаран от бившия ми съпруг да атакува мен, след като вече разказах в интервю за схемите му“, казва в своя защита бившата съпруга на Петьо Петров.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини