Община Банско с решителни стъпки по пътя на електронното управление

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър
Община Банско бе първата община в България, която преди няколко години стартира процеса по въвеждане на безхартиен документооборот. През този първи етап се преустанови движението на входящите документи на хартия в администрацията, като, след регистрация на заявление в Центъра за административно обслужване, преписката се насочва електронно чрез административната информационна система до резолиращ ръководител или служител за изпълнение. Процесът вече е завършен.
 
Към днешна дата документооборотът в администрацията от входирането, съгласуването на документа и неговото регистриране като изходящ документ се извършва електронно и безхартиено. Разбира се, изключения правят голяма част от документите по градоустройство, които са в голям обем и изискват специален режим на движение и съхранение. Това нововъведение не се отразява на начина на заявяване и получаване на услуги от страна на потребителите. Съобразяваме се с техните предпочитания, като апелираме към гражданите да използват многобройните ни електронни административни услуги.
 
Създадоха се и електронни досиета на сключените договори с Община Банско. Това позволява в индивидуална електронна папка да се съхранява цялата „история" на договора – преди неговото подписване, етапите на изпълнение, отчитане и финализиране.
 
С модернизирането на вътрешноадминистративните процеси се цели непрекъснато надграждане и подобряване на административното обслужване - ускоряване обработката на преписките, спазване на сроковете, добра отчетност и проследимост. Намаляването на потреблението на хартия, от друга страна, е в изпълнение на един от основните приоритети на общинското ръководство за изграждане на екологична община, в която да опазим природата.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини