Президентът Плевнелиев връчи почетен знак на Татяна Сърбинска

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Почетният гражданин на Благоевград и народен изпълнител Татяна Сърбинска бе удостоена с Почетен знак на Президента на Република България. Тя е наградена по предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за огромния й принос в културното развитие на Благоевград и България.

През 2014 година Татяна Сърбинска“ бе отличена със званието „Почетен гражданин на Благоевград“, отново по предложение на кмета д-р Камбитов.

Татяна Сърбинска дългогодишен солист на Ансамбъл „Пирин“. Тя е музикален педагог и изпълнител, автор на известната народна песен „Катерино моме“. Завършила е Академията за музикално танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Няколко години е солистка в ансамбъл „Пирин", с който пее в най-големите зали по света – „Ла Скала", „Ковънт Гардън", „Карнеги Хол", „Кенеди център". През 1991 г. се премества да живее в САЩ. Преподава в Бостънската консерватория и Консерваторията на Нова Англия. Там певицата продължава да се занимава дейно с български фолклор – създава и ръководи 3 формации, които интерпретират наша народна музика. През 2004 г. е удостоена с наградата "Уоми - Вашингтон" за световен музикален вокалист.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини