Георги Самандов поведе листата на Български възход в Пиринско

Георги Самандов поведе листата на Български възход в Пиринско

Георги Самандов е водач на листата на ПП "Български възход" за Благоевградска област. Днес отборът на Стефан Янев в Благоевградска област се регистрира за участие в парламентарните избори на 2 април. 

Прави впечаление, че бившата депутатка Надежда Самарджиева не е изобщо в листата. Каква е причината за нейното осъствие, не е известно, но очевидно е, че на този вот тя ще си почива. На предходните избори Самарджиева спечели два пъти по-малко преференции от д-р Румен Кондев, но въпреки това спечели мандата заради това, че бе водач.

От изборите се отказва и д-р Румен Кондев, който бе представителят на „Български възход“ миналия октомври от Благоевград. И тогава докторът доста се колебаеше дали въобще да влиза в политиката, но в крайна сметка се включи и получи най-много преференциални гласове – 1005, или 18,37% от всичките, дадени за партията. 

„Поставих условие, че ще участвам в изборите само ако съм водач, защото не мога да обяснявам на приятелите, че пак съм втори”, обясни вчера д-р Р. Кондев. „Георги Самандов, който ще е водач, ме уверяваше, че ще влезе от София, но за мен това не е решение. Затова ще се отдам на медицината”, каза за „Струма“ лекарят.

От благоевградските миналогодишни кандидат-депутати остава синът на екскмета Румен Томов – Мартин, който получи на предишния вот 360 преференции, или 6,71% от гласувалите за „Български възход“. Младежът тогава имаше за себе си много по-големи очаквания и не е изключено на този вот да ги постигне, като се има предвид, че в листата няма да има никаква по-сериозна конкуренция.

Кандидат-депутатите на Стефан Янев в Пиринско имат амбицията да удвоят резултатта си на 2 април и да вземат два мандата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини