Децата до 10 години безплатно в транспорта в цялата страна, 40% намаление за пенсионери

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

40% по-евтини карти за обществен транспорт за пенсионерите, 70% намаление за учениците и безплатно пътуване на децата до 10 години.

Това ще гласува Министерски съвет следващата седмица като част от мерките срещу високите цени на горивата, заяви вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта Христо Алексиев по БНТ. 

Той отчете, че в момента цените на горивата у нас са най-ниски не само в ЕС, но и в цяла Европа. 

Алексиев коментира, че решението на Народното събрание да забрани износа на продукти от руски петрол създава риск за повишаването на цените на горивата у нас, както и за затварянето на рафинерията. 

Според него държавата не е готова да поеме контрола на рафинерията при нужда, но след решението на парламента, правителството работи и по този сценарий. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини