Силно начало и заслужени награди за състезателите на Ски клуб „Юлен”

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Петима от младите скиори на Ски клуб „Юлен” започнаха състезателния сезон с блестящо каране и заслужени призове. Лилия Хаджистоянова, Елена Главчева, Милуш Панчев, Иван Обецанов и Иван Керанджиев се завърнаха в България с медали.

От 8-ми до 14-ти януари, младите надежди на Ски клуб „Юлен” бяха на подготвителен лагер във Вайнебен, Австрия, водени от своите треньори Мария Киркова и Иво Димов. В тренировъчния процес се включиха и други водещи български отбори като Витоша ски, Грийнроуд и Чамкория, както и отбори от Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия.

В края на лагера, на 13 и 14 януари, бе проведен първия кръг от детския шампионат на хърватската ски федерация, който бе своеобразен Балкански шампионат. Участваха общо 90 дeца в категории U10 и U12 и 87 в категории U14 и U16 от посочените националности.

При момичета U12 Лилия Хаджистоянова завоюва 1-во и 2-ро място в двата дни на гигансткия слалом. Елена Главчева спечели слалома при момичета U16 и завърши втора на гигансткия слалом. Милуш Панчев победи своите връстници в категория U14 в гигантския слалом, където трети беше Иван Обецанов, а 4-ти – Иван Керанджиев.

Това бяха първите стартове за сезона и въпреки тежките снежни условия в България, децата демонстрираха едно много високо ниво за този етап на подготовка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини