Синдикатите излизат на голям протест утре, искат защита на енергийната ни сигурност

Снимка: КНСБ, архив
Снимка: КНСБ, архив

КНСБ и КТ „Подкрепа“ организират утре, 12 януари, протест „Да защитим енергийната сигурност на страната“. Той е във връзка с поетия ангажимент в Националния план за възстановяване и устойчивост за намаляване на въглеродните емисии от енергетиката с 40% до края на 2025 г. спрямо нивата им през 2019 г.

Протестиращите ще настояват Народното събрание да задължи Министерския съвет да започне преговори с ЕК за отмяна на този ангажимент, както и парламентът да гарантира дейността на въглищните централи поне до 2038 г. в съответствие с вече приетото от него решение през 2020 година.

Протестът ще се проведе от 11,30 часа пред служебния вход на Народното събрание. В демонстрацията ще се включат над 3000 протестиращи от въгледобивните дружества и топлоенергийните централи в цялата страна. Те ще настояват за среща с отделни парламентарни групи и депутати.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини