Ремонтираха 16 моста в Национален парк „Пирин”

Снимка: НП
Снимка: НП

Приключиха дейностите по рехабилитация на участъци на част от туристически маршрути в Национален парк „Пирин“. Подновени са 16 пешеходни моста за преминаване над поточета и реки. Поставени са дървени скари на места с подпочвени води и ерозирали участъци. Монтирана е нова вертикална маркировка и информационни табели по туристическите маршрути, а дублиращите пътеки са затворени. Обновени са дървената стълба и площадката в участъка на къмпинг „Бъндерица“ до „Байкушева мура“.

Дейностите са изпълнени по проект за подобряване на природозащитното състояние на видове и типове природни местообитания, финансиран по Оперативна Програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини