Малко ковид на Коледа, но вирусът взе жертва и зарази още 61 души в страната

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 61, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 679 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 8,9 процента. От тях 59,02% не са ваксинирани. 

В Пиринско има само един новозаразен, в Кюстендилско няма, а в Пернишко са двама. Най-много отново са в София град - 18. Починал е един пациент с потвърдена коронавирусна инфекция, който е бил ваксиниран.

Към днешна дата в болница са 339 души с диагноза COVID-19, от които 35 се лекуват в интензивни отделения. Новопостъпилите в болница са шестима, трима от тях не са ваксинирани. Излекувани през последното денонощие са 26 души, а общо от началото на пандемията - 1 249 369.

Активните случаи към момента са 3828. През последните 24 часа е поставена една доза ваксина срещу COVID-19, а общо от началото на ваксинационната кампания - 4 602 636.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини