Президентът връчва първия мандат на ГЕРБ-СДС

Снимка: Президентство, архив
Снимка: Президентство, архив

Президентът Румен Радев ще връчи днс първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в Народното събрание - тази на ГЕРБ-СДС. Държавният глава ще даде проучвателния мандат на техен кандидат за министър-председател в 10:00 часа. 

Румен Радев сподели, че бави процедурата с надеждата партиите да намерят консенсус за формиране на стабилно мнозинство. И за да не има пак избори в средата на зимата.

Така процедурата за съставяне на правителство започва 2 месеца след предсрочните парламентарни избори. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера обяви, че той самият е най-подходящият избор за справяне с кризата. Но има и друг вариант - компромисно правителство за 6 месеца.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини