Младежки екофорум в памет на Мими Праматарова

Снимка: НП
Снимка: НП "Рила"

По инициатива на Дирекция „Национален парк Рила“ и с участието на Национален доверителен екофонд и Клуба на лауреатите към фондация „Екофорум Плюс“ от 13 до 15 октомври 2022 г. се организира и проведе младежки еко-форум по формата на творчески семинар в Посетителския център на Националния парк в Паничище.

Участваха петнадесет момичета и момчета от различни градове на страната, част от които през последните три години са носители на награди в ежегодния конкурс за природозащита на НДЕФ на името на Мими Праматарова.

Участниците прекараха три незабравими дни с интензивна и богата на преживявания програмата. Нови запознанства, много нови знания за природата и климатичните промени, спиращи дъха преживявания по време на походите до резерват и водопад „Скакавица“ и езерото „Паничище“, много фотографии след обучението по природна фотография – това запълни малкото време. А в последните часове, разпределени в три творчески екипа, участниците подготвиха и представиха своите впечатления, преживявания и идеи за управлението на националния парк в уникални визуални концепции.

Преди да се разделят, младежите решиха, че продължават съвместните си творчески планове и ще направят всичко възможно да се срещат по-често и да привличат още последователи, които да популяризират конкурса и да допринасят за опазването на природата.

Събитието се проведе в рамките на Кампанията „Политики за младежта в сферата на околната среда“, финансирана със средства от бюджета на Министерство на околната среда и водите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини