130 състезатели се включват в Републикански шампионат Grand Prix Благоевград в Зелен дол

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
28 клуба от България и 9 чуждестранни клуба от Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния, Турция взимат участие в Републикански шампионат Grand Prix Благоевград тази година. Събитието ще се проведе на 17 и 18 септември на пистата в село Зелен дол. В първия ден ще се провеждат тренировките по трасето от 14.00 часа, а във втория ден ще бъде същинското състезание, с начален час 11.00 часа.
 
Тази година шампионатът ще протече с томбола и много изненади, а голямата награда е електрическа тротинетка. Входът е с билети, на стойност 5 лева, като всеки закупил билет участва в играта за голямата награда.
 
Класовете, в които ще се състезават участниците са МX 50; MX 65; MX 85; MX 2 junior; MX 1 ( професионален клас с мотори до 450 кубика); MX 2 ( професионален клас, а моторите са до 250 кубика); MX (взимат участие непрофесионални състезатели на възраст от 26 г. до 45 г.) и MXS- категорията, в която участват състезатели над 45 години.
Община Благоевград е основен съорганизатор на събитието и голяма част от усилията на местното ръководство бяха насочени към подобрение на пистата, в резултат на което трасето вече е с 400 метра по-дълго, което прави пистата много по-атрактивна и интересна, както за състезателите, така и за публиката. Събитието се организира и със съдействието на „Арт стейдж енд фест“.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини