Булгаргаз предлага 60% по-скъп газ за август

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Окончателно предложената цена, по която „Булгаргаз” да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за август 2022 г., е в размер на 297,89 лева за мегаватчас или 152,31 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на БНБ (без акциз и ДДС). Това съобщи на сайта си общественият доставчик. Предложената цена е с 60,01% по-висока от действащата за юли (186,17 лева за мегаватчас).

От „Булгаргаз” допълват, че цените на европейските газови пазари за доставки през август 2022 г. надвишават 171 евро за мегаватчас.

На 21 юли „Булгаргаз” подаде заявление до Комисията за енергийно и водно регулиране, в което се предлагаше синьото гориво да се продава за 286,84 лева за мегаватчас. Заявлението на „Булгаргаз” е било входирано в КЕВР на 21 юли, но се появи на сайта на регулатора на 27 юли. Тогава предлаганото поскъпване беше с малко над 54%.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини