Незагасено барбекю запали гората край Еремия

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Пожар вилня снощи в гората край село Еремия, община Невестино, заради незагасено барбекю. След получения сигнал веднага към мястото на огнената стихия тръгват служители на държавно горско стопанство – Невестино.

Огънят бушувал в борова гора с 15-метрови дървета. Горските и пожарникарите са успели бързо да локализират пожара. Доброволци също са изявили желание да се включат, но не е е наложило да се ползва тяхната помощ.

В момента има дежурни огнеборци и горски. Те следят за тлеещи огнища в приметъра на пожара, които се обливат с вода. Изгоряла е около декар и половина гора с насаждения от черен бор, на възраст над 60 години. Източникът на пожара е използвано барбекю в района на оброчище. Свещникът също е бил поставен на необезопасено място.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини