Наши и чужди учени дискутират делото на Паисий в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Международна научна конференция, посветен на Паисий Хилендарски, ще се проведе в град Банско. Форумът се организира от Общината, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Неврокопската митрополия.

В научното събитие, което е утре и в петък в Народно читалище „Никола Вапцаров”, ще вземат участие учени и изследователи на живота и делото на свети Паисий Хилендарски от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Софийски университет „Св.Климент Охридски“, Българската академия на науките и Univerity of Macedonia, Thessaloniki-Greecе.

Научната конференция е част от програмата на Община Банско за честване 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, 60 години от канонозирането му от Българската православна църква и 260 години от написване на „История славянобългарска”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини