Евродепутатът Мария Габриел се нареди сред 25-те най-влиятелни евродепутти

Мария Габриел
Мария Габриел

Мария Габриел получи поредното признание за дейноста си като евродепутат. Зам-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент бе избрана сред 25-те най-влиятелни евродепутати. Тя е на престижното 15-о място. Класацията е направена от авторитетната организация „Вотуоч”, която следи отблизо работата на всички 751 евродепутати.

„Най-важно е човек да бъде отдаден на работата си. За мен това е признание и отговорност за бъдещата ми работа. Годеем се, защото това е признание за България. Тази класация означава, че се следи всяка наша стъпка. Поинтересувах се за критериите, те са много и всеобхватни. За мен е приятна изненада”, сподели в понеделник пред български журналисти в ЕП в Брюксел Мария Габриел. Някои от заелите челните места са имали сериозен бонус, тъй като са получили доста точки само заради своята висока позиция в йерархията на европарламента. „Ще продължа да защитавам интересите на България. Искам ГЕРБ да се свръзва с европейското, с положителното, с динамичното, със защитата на националния интерес”, каза още евродепутатът.

Тя се похвали с „еволюцията” в развитието и поведението на българската група евродепутати от 2009 г. до днес. В момента всички български евродепутати защитават като един интересите на България. Събираме се и преди всяка пленарна сесия в Страсбург, дискутираме каква ще е позицията ни, как да реагираме и това дава добри резултати, увери Мария Габриел.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини