Спират самолетите на българо-македонската дружба

Снимка: exyuaviation.com
Снимка: exyuaviation.com

Българската авиокомпания "Гъливер" спира да продава билети за полета София-Скопие от 21 май, съобщи порталът Ex Yu Aviation.

Според македонски медии полетите се осъществяват със 7-8 пътници, а е имало случаи, когато на борда е имало едва двама-трима души, по-малко от екипажа. Засега не е ясно дали  полетите се отменят окончателно, тъй като няма обяснение от българската авиокомпания, която е спряла да продава билети и за Тирана.  

Авиокомпанията "Гъливер" поддържаше маршрута София-Скопие с турбовитлов самолет ATR 72–600 , който е с капацитет 65 места. Полетите бяха в понеделник и в събота. Цените - от 128 до 300 лв. за двупосочно пътуване, припомня Клуб Z.

Авиолинията Скопие-София  беше обявена от българския премиер Кирил Петков като първа мярка  за изграждане на доверие между двете страни. Това е поредният опит за създаване на редовна авиолиния между столиците на Северна Македония и България, а предишните три бяха неуспешни отново поради малък брой пътници.

Първите полети между Скопие и София започват през есента на 1992 г. с авиокомпания "Хемус Еър" със самолет за 18 пътници.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини