Обущарят Димитър Кехайов - един от последните мохикани на стария занаят

Снимки: Илинден прес
Снимки: Илинден прес

Димитър Кехайов е един от последните мохикани на обущарството в Благоевград. Преди години в областния център е имало обущарница във всеки квартал, но сега са само три. Работилницата встрани на Кооперативния пазар е едно от малкото, в които може да ви поправят чепиците. 

Този занаят е на път да остане в миналото и това е съвсем закономерно в нашата държава. 

„Повече от 30 години съм обущар, но досега не съм чул държавата да се загрижи за нас. Раздават се финансови помощи на всички бизнеси, но ние не фигурираме в техните сметки“, казва дългогодишният занаятчия, който се чуди как ще издържи в малкото му оставащи години до пенсия.

Работилницата му се намира близо до кооперативния пазар в областния център и ако преди години рафтовете тук бяха пълни с десетки чифтове обувки, чакащи поправки, сега са празни. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини