Симитли се прекланя пред Апостола на свободата

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

С ритуал по полагане на цветя и венци в град Симитли ще бъде почетена паметта на Апостола на свободата - Васил Левски.

Събитието по повод 149 години от гибелта на Васил Иванов Кунчев ще се състои на 19 февруари, събота, от 11.00 часа пред паметника на Апостола на свободата, който се намира на централния площад "Септември".

Програмата ще започне с шествие, съпровождано от Мажоретния състав и барабанчик, което по традиция тръгва от сградата на Общинска администрация - Симитли до мемориалния парк, в който е разположен бюст - паметника на Васил Левски.

Ученици от Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли също ще се включват в отбелязването на програмата, като са подготвили кратък рецитал, свързан с живота и делото на Дякона. 

149 години от обесването на Апостола на свободата ще бъдат отбелязани и в село Крупник.

Събитието ще се проведе на 19 февруари, събота, от 12.00 часа на улица "Васил Левски" в селото. В програмата участие ще вземат ученици от Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" - село Крупник, които живеят на едноименната улица. По повод годишнината от гибелта на Дякона младите жители на село Крупник са подготвили рецитал, посветен на Васил Иванов Кунчев.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини