Училищата в община Банско готови за новата учебна година

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Общинските учебните заведения в община Банско вече са в готовност за стартиране на новата учебна година. С предвидените средства за капиталови разходи са направени нужните ремонтни дейности и освежаване.

НУ „Св. Паисий Хилендарски" - Банско може да се похвали с изцяло обновена учебна стая, предназначена за ресурсно обучение и свободни занимания на децата. Извършено е също пребоядисване на фасадата на училището, освежен е дворът. Средно училище „Неофит Рилски" ще посрещне своите възпитаници с пребоядисани класни стаи, коридори и лакирани подови настилки.

Подменени са съоръженията за игра, намиращи се в дворовете на Детска градина „Здравец" - гр. Банско. Освен това е направен цялостен ремонт на Млечната кухня към детското заведение. Тази учебна година то ще посрещне 90 деца в предучилищна група. Общо 134 първолаци ще прекрачат прага на школата в община Банско, като от тях 102 са в гр. Банско.

За гимназистите, жители на селата, Общинска администрация Банско се е погрижила за безплатен транспорт до професионалните гимназии в Банско, като по този начин облекчава семейните бюджети на учениците.

Тази година общинските основни училища могат да се похвалят със спечелено финансиране по модул „Подобряване на условията за лабораторна и експериментална работа по природни науки" на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда". 3547 лева са одобрените средства за СУ „Неофит Рилски", ОУ „Св. Климент Охридски" - Добринище и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" - с. Места, предвидени за закупуване на нови пособия за кабинетите по химия, физика и биология.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини