Разказ на Каралийчев подтикна деца от Банско към трогателен жест

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Отбелязвянето на Международния ден на хората с увреждания бе само формалният повод за един искрен и трогателен жест на третокласници от СУ ”Неофит Рилски” в Банско. Наскоро учениците на Красимира Котиркова били дълбоко развълнувани от разказа „Майчина сълза” на писателя Ангел Каралийчев.

Те изказват спонтанно желание да се запознаят с децата от Дневния център за деца с увреждания „Здравец” и да се сприятелят с тях. Но тъй като заради санитарните ограничения това сега е невъзможно, третокласниците решават по друг начин да покажат вниманието си – с ръчно украсени чаши, направени от самите тях с много обич и старание.

Днес посланието за приятелство пристигна в Дневния център за деца с увреждания и беше прието с радостни емоции. Децата от центъра върнаха жеста с нарисувана от тях картина и вкусни лакомства, които сами са приготвили.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини