ЮЗДП с нови пожарни коли ще бори огнените стихии

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

С нови 8 специализирани противопожарни автомобила, оборудвани за първоначална атака срещу пожари в горски територии, разполага вече Югозападното държавно предприятие.

На 31 август - сряда, от 11.20 часа, на паркинга на парк „Бачиново" край Благоевград ще бъде представена част от новата техника.

По-рано през деня ЮЗДП организира обучение на екипите от териториалните поделения, където ще бъдат разпределени противопожарните коли. Това са държавните горски стопанства в Пирдоп, Етрополе, Елин Пелин, Белово, Невестино, Разлог, Якоруда и Първомай.

На събитието ще присъстват ръководният екип и служители на ЮЗДП, главен комисар Николай Николов - директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението", директорът на Областната дирекция „ПБЗН" Георги Пармаков и др.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини