Кухня на приятелството тръгва на колела из Банско, радва банскалии с вкусни изкушения

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Пъстър микробус ще се превърне в „Кухня на приятелството” утре и ще тръгне по улиците на Банско, за да предлага кулинарни изненади на жители и гости на града. Пътуващата кулинарна трудова борса стана възможно благодарение на учениците от Гимназията по туризъм „Алеко Константинов” и на децата, младежите и възрастните с увреждания от Дневен център „Здравец”.

Всички те в продължение на половин година се обучаваха и натрупаха знания в готварството, представянето на храната и ресторантьорството. Гимназисти и потребители от социалното заведение браха ароматни билки в Пирин планина, приготвяха домашно сладко и класически български туршии. Те утре ще представят своите кулинарни изкушения пред потенциални свои работодатели, които ще оценят уменията им.

Пътуващата „Кухня на приятелството” ще достигне и до Центъра за настаняване от семеен тип в село Места, където ще зарадва хората с домашни сладки и курабии, чай и още много вкусни гозби, приготвени с много любов. Събитието се организира от Сдружение „Избор”, с подкрепата на Община Банско и Гимназията по туризъм.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини