Професор предупреди: Тестовете за антитела – лесни за фалшифициране

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много по-лесно от другите изследвания. Това заяви проф. Георги Момеков от Катедрата по фармакология, фармакотерапия и токсикология в МУ – София в студиото на „Здравей, България" по NOVA.

„Националният експертен съвет трябва да вземе решение дали хората с антитела могат да получат зелен сертификат. Наистина има много хора, които са изкарали болестта на крак и имат антитела.  Протекцията обаче при ваксинираните е много по-висока, отколкото при тези, които са изкарали вируса", обясни специалистът. 

По думите му сегашният пик на смъртността при COVID-19 е в следствие на високата заболеваемост.

„Сега берем плодовете на тези няколко седмици, в които имахме нарастващ брой случаи. Когато си на първо място по смъртност, трябва да има брутални мерки, ако се цени човешкият живот. Или не правим нищо и стигаме до подобни черни рекорди, или се опитваме като общество да се хванем за ръце и да минем през това нещо заедно”, каза още професорът.

По думите му лекарствата, които в момента се тестват за лечение на коронавирус, трябва да започнат да се приемат до няколко дни след заразяването, за да имат ефект.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини