Брожение в Ансамбъл „Пирин” заради нов художествен ръководител

Брожение в Ансамбъл „Пирин” заради нов художествен ръководител

Ансамбъл „Пирин” пак напомни за себе си. Но не с концерт, а с поредното брожение срещу бъдещия си художествен ръководител. Вчера се появи информация, че културният институт ще има нов ръководител, а новината породи анонимна съпротива. Днес бе изпратено анонимно писмо до медиите с няколко въпроса за рокадата на върха на ансамбъла, зададени на кмета Илко Стоянов. Преди малко повече от година същият този ансамбъл игра протестно хоро срещу назначението на Петър Кръстев за художествен ръководител. Сега пък, поне според ананимката, съставът не желае за свой ръководител Мирослав Димитров.        

„Петьо Кръстев е талантлив автор, оценявам неговия принос и се надявам да продължи да работи за ансамбъла. Факт е, че съдебно решение възстанови Мирослав Димитров като художествен ръководител. Аз съм казвал винаги, че ще изпълнявам съдебните решения. Защото така е редно. След като той беше възстановен от съда, отидох при ансамбъла, казах им, че като кмет нося отговорност за този ансамбъл. Аз чувам какво ми казват хората и виждам какво е отношението им към този ансамбъл”, каза днес на пресконференция кметът Илко Стоянов.

Той провел два разговора с Петьр Кръстев, в които станало ясно ,че имат разминаване във вижданията за развитието на ансамбъла. Градоначалникът бил изненадан, че Кръстев има друг основен трудов договор. Договорът му с ансамбъла е допълнителен. Това означава, че той се е посветил на нещо друго, а не на ансамбъла. Кръстев избрал да не уважи резултатите от проведения преди време конкурс. Конкурсът е бил за титуляр на мястото и победителят трябва да работи на пълен работен ден и да се посвети изцяло на ансамбъла.

„Мирослав Димитров ще е вр.и.д. художествен ръководител. Ще има конкурс с широко участие на специалисти в журито. Надявам се през това време ансамбълът да продължи да репетира и да се опита да преодолее тези различия. Те са творци и аз искам да ги виждам обединени”, призова кметът Илко Стоянов.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини