Общините решават за онлайн обучението на учениците

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Решенията за преминаване на учениците в онлайн среда не трябва да се правят на национално и областно, а на общинско ниво. Това заяви образователният министър Николай Денков днес в Рилския манастир.

Като аргумент той посочи конкретен областен център, в който различните общински училища разполагат с коренно различен брой отсъстващи заради коронавируса ученици.

В момента тече процес по стиковане между здравното и образователното министерство за това какви точно да бъдат мерките, които ще фигурират в предстоящата заповед.

Денков бе категоричен, че са се разбрали със Здравното министерство, че решенията трябва да бъдат на общинско ниво. Относно бюджетите на училищата министър Денков посочи, че 80% от учебните заведения нямат проблеми с финансирането.  

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини