Есента чука на вратата, по-хладно време от днес

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Астрономическата есен настъпва на 22 септември, а в дните около нейното начало ще дойде и обичайното за сезона захлаждане. Седмицата започва със слънчево време почти в цялата страна. Температурите през деня ще са в интервала 26-31 градуса, но в часовете до вечерта с усилването на вятъра от запад-северозапад ще се понижат.

Следобед от запад на изток студен атмосферен фронт ще е причина за развитие на летни бури с резки пориви на вятъра, гръмотевици и краткотрайни валежи. Заради сравнително високите дневни температури, все още има риск от градушки. В планините в понеделник ще остане все още септемврийски топло с температури в интервала 14-21 градуса. Около обяд облачността от запад на изток ще се увеличи с валежи и гръмотевици в часовете до вечерта. Вятърът ще се усили с мощни студени пориви.

В хода на седмицата захлаждането ще продължи. Най-хадно ще е в сряда. Дневните температури ще паднат до стойности около 20 градуса.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини