Митрополит Серафим откри новата учебна година в Православния информационен център

Снимка: Православен информационен център
Снимка: Православен информационен център
Неврокопският митрополит Серафим откри новата учебна година в Православния информационен център в областния град. Скъп гост на празника беше Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий - игумен на Рилската света обител. На събитието присъстваха свещеници, дякони, учители по религия, учители от курсовете към центъра, общественици и деца.
 
Неврокопският митрополит, в съслужение със свещениците Светослав Кючуков, Велизар Голев и Ангел Вангелов и дяконите Григорий Иванов и Павел Павлов, отслужи водосвет и се помоли за здраве и благодатна учебна година.
 
Осветени бяха икони на Господ Иисус Христос, св. цар Борис и две прекрасни икони-мозайка на светите братя Кирил и Методий, изработени от Димитрина Гошева, учител в СУ "Арсени Костенцев" в Благоевград.
 
Най-радостни на празника бяха децата, трепетно очакващи осветените икони, над които работиха няколко месеца, под ръководството на г-жа Даниела Донева. Курсът по иконопис продължава своята работа, като приема още деца и възрастни, желаещи да се обучават в рисуването на икони, според Православната традиция и учение.
 
От 15 септември ще започне и школата на проф. Йоанис Папахронис по Източно църковно пеене, която се провежда в съботно-неделни дни, в няколко групи - за начинаещи и напреднали.
 
За благоевградските деца към Православния център в неделя се провежда и неделно училище, където подрастващите се запознават с православната вяра, подвигът на светите мъже и жени, християнските добродетели, заучават православни песнопения, творят и дискутират важни за тях въпроси. Разходите за курсовете в центъра се поемат от Неврокопска митрополия и всеки може да се запише, посочват от Православния информационен център.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини