Със 7 милиона лева Гоце Делчев преобразява Дома на културата

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ще бъде изпълнен проект „Обновяване и модернизация на Дом на културата „Пейо Яворов“ град Гоце Делчев“. Той е включен в одобрената Инвестиционна програма на Общината по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. (ОПРР), като част от изпълнението на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

Общият бюджет на проекта е в размер на 6 998 932,30 лева, от които 4 813 260 лева са безвъзмездна финансова помощ, а 2 185 672.30 лева, са осигурени от Общината чрез финансов инструмент. Общата продължителност на ремонтните дейности е 29 месеца.

Ще се извършат строително-ремонтни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане за цялостно обновяване и модернизация на Дома на културата. Ще се направи цялостно външно и вътрешно обновяване на сградата, включително и прилежащото дворно пространство. Ще се въведат енергоспестяващи мерки, ще се осигури достъпна архитектурна среда до помещенията и залите в сградата. Изцяло ще се обновят системите за озвучаване, осветление, сцена и др. Ще има нов интериор в залите и помещенията в сградата. Сега предстои провеждането на процедура за избор на изпълнител.

След обновяването на Градския парк, болницата, училища и детски градини, улици в града и селата, това е поредния голям инфраструктурен проект, разработен и спечелен от Община Гоце Делчев. Неговата реализация ще осигури много добри възможности за провеждане на културни и обществени прояви в залите на Дома на културата.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини