Затваряме границите за още три държави от червената зона

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Увеличават се държавите в „червената” зона. България затваря границите си за чужденци, пристигащи от Малта, Андора и Грузия. Причината е ръст на заразените с COVID-19 в тези страни, които влизат в червената зона.

Българите, пристигащи от Малта, Андора или Грузия, ще могат да влязат у нас само срещу отрицателен PCR тест, без значение дали са ваксинирани. Ако не представят такъв, подлежат на 10-дневна карантина. Тя може да се отмени, ако в рамките на 24 часа от прибирането се представи отрицателен резултат.

С трите изброени страни в червената зона попада и Нидерландия, но от здравното ни министерство направиха изключение и гражданите на тази държава ще се допускат срещу отрицателен PCR тест. Пристигащите днес с чартърни полети от Нидерландия ще могат да влязат на българска територия и с антигенен тест.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини