43 случая на индийския вариант на ковид в България

Снимка:iStock
Снимка:iStock

43 случая на „Делта” варианта на коронавируса, известен като индийски, и един случай на „Бета” варианта, известен като южноафрикански, са установени от НЦЗПБ, съобщиха от здравното министерство. 

Трима души, при които е установен „Делта” вариантът на COVID-19, са починали. 

Анализирани са общо 95 проби, при 93 от тях са установени вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве - от тях: 49 (51.6%) са B.1.1.7 „Алфа” (британски), 43 (45.3%) са B.1.617.2 „Делта” (индийски) и 1 (1.1%) е B.1.351 „Бета” (южноафрикански). Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в периода 01-25 юни 2021 г. и са от 14 области на страната.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини