Александър Мацурев и Георги Динев от ГЕРБ пак влизат в парламента

Александър Мацурев
Александър Мацурев

Почти сигурно е, че коалицията „ГЕРБ-СДС” ще спечели поне четири мандата в Пиринския край след провелите се избори за Народно събрание. Битката за преференции между осем кандидат-депутати продължи до последния отчетен протокол. Нямаше интрига само за първото първото място, което е за младия Стефан Апостолов от Симитли. Той получи рекордните за региона, а може би и за страната над 9000 преференции – 9507. Апостолов беше депутат и в предишния парламент. След него обаче бе интересно и драматично до пълното и окончателно обявяване на изборните резултати.

При 100% обработени СИК протоколи се оказа, че досегашните депутати от ГЕРБ – Александър Мацурев от Банско и Георги Динев от Петрич, са пред останалите кандидати за парламента. За първия от тях преференциите са 6515, а за втория – 5075. Най-вероятно те ще бъдат част от следващия парламент.

Ако постигнат пет мандата в Пиринско, то техен колега може да е и кандидат-депутатът и председател на партията в Сандански – Стоян Стоев, който на финалната права се оказа с 4793 гласа. Бизнесменът Димитър Урдев от Благоевград, който бе в листата от гражданската квота, е с 3373 преференции, другите благоевградски кандидат-депутати – Ивайло Златанов и Илиян Георгиев, са съответно с 2775 и 2656 преференции, след тях е д-р Емил Тончев от Разлог с 2521 преференции.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини