Избираме новите депутати днес, 6895 са кандидатите за парламента

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

България гласува днес на редовни парламентарни избори. След вота ще бъде сформирано новото, 45-о Народно събрание. След това по процедупа ще бъде предложено ново правителство. Днешните избори са по-особени, защото за първи път вот у нас се провежда в условия на пандемия от коронавирус.

Страната е разделена на 31 многомандатни избирателни района. В битката влизат 30 партии и коалиции. 6895 кандидати се борят за 240 депутатски банки. По предварителни списъци право на глас имат малко над 6 732 000 души.

На тези избори сънародниците ни в чужбина ще гласуват в рекорден брой секции – 465. Там вотът ще бъде само с хартиени бюлетини, но у нас в 9398 секции гласоподавателите ще могат да избират как да упражнят правото си на вот - с хартия или с машина.

Призоваваме ви да гласувате днес, да упражните правото си на вота. За да може после да имате претенции към управляващите, които и да са те. Пък и  вр емето е дъждовно, не става за бране на гъби. Така че отидете до урните и го направете – дайте гласа си за този, за който сте решили. И не продавайте гласа си! Защото не си струва.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини