Известен български дисидент подаде молба за членство в ДОСТ

Петър Бояджиев/с очилата/, снимка: Фейсбук
Петър Бояджиев/с очилата/, снимка: Фейсбук

Известният български дисидент Петър Бояджиев е подал заявление за членство в ДОСТ. Самият той е обявил това на личната си страница във фейсбук.

Решението му е заради отказа на съда да регистрира партията на Лютви Местан.

Дългогодишният политически затворник признава, че е "скандализиран от това решение на съда, което връща правораздавателния режим в 1988 година, когато политическата власт отказваше да признае съществуването на Независимото дружество за правата на човека в България“.

„В знак на солидарност и чувство за уважение към върховенството на закона в Европейското правно пространство, към което принадлежи съвременна България, възмущавайки се от тази гавра с българското правосъдие, аз ви моля да приемете моето заявление за членство в ПП ДОСТ“, пише Бояджиев.

Петър Бояджиев е един от известните български дисиденти - емигрант, работил от Франция за свалянето на комунистическия режим.
Роден е на 3 юли 1941 година в град Нови пазар. През 1968 г. завършва математическия факултет на Софийския университет. За действия против народната власт е арестуван на 15 август 1968 г. 10 г. прекарва в Старозагорския затвор като политически затворник. През 1981 г. успява да избяга нелегално през турската граница. Установява се да живее в Марсилия. В България се връща за пръв път през 1991 г., за да участва във втората Национална конференция на СДС
.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Неврокоп
    Още един агент на ДС се опитва да спаси партията на доста си от сдс агент Павел .Няма по продажно и предателско същество от Бояджиев преструваше на гербаджия , на реформатор на протестър заедно н ония от протестна мрежа за пари та повлече толкова табилни хопа че ги вламчеше по софия на протести за един обяд и 20 лева .
  2. Реджеп
    Поздравления!
  3. Кекса
    Още един комунистически агент - бат Пешо Бояджията - като кандидат за министър-председател се опитва да помогне на Местан.
  4. Славянин
    Няма по-продажно и предателско същество от Бояджиев...
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини