Президентът Румен Радев запали свещ в църквата на село Добърско

Снимка: Opoznai.bg
Снимка: Opoznai.bg

Президентът Румен Радев посети днес разложкото село Добърско, за да отбележи заедно с местните хора храмовия празник на църквата „Сретение Господне”. Тържествената служба водеше Неврокопският митрополит Серафим. Държавният глава запали свещ и сподели празничния ден с жителите на населеното място.

„За нас е чест, че на нашия храмов празник присъства и президентът Румен Радев. Това е уважение и към църковния празник, и към нашето населено място”, казаха жители на Добърско.

Разложкото село е прочуто и с другата църква, която държавният глава почти сигурно ще посети – „Свети свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат”. Храмът, построен през далечната 1614 година е обявен за културна ценност от национално значение. Преди години църквата бе върната за стопанисване на Неврокопска митрополия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини