В Банско вече има лаборатория за PCR тестове

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
В Банско заработи PCR лаборатория, която ще обслужва жителите и гостите на града, както и участници в състезанията в зимните спортове. Създаването на лабораторията е по идея на Община Банско и концесионера на ски зоната „Юлен”АД. Тя е филиал на тази в реномираното частно лечебно заведение за доболнична помощ ДКЦ „Неоклиник“, която е лицензирана като референтна за тестове за covid -19.
 
Вече са налични и антигенни тестове, които община Банско получи от Министерство на здравеопазването. Изследването с тях ще бъде на преференциална цена, в която не влиза стойността на на теста, а само за манипулацията. От тези тестове ще могат да се възползват работодатели от общината за извършване на изследване на служителите им в случай на необходимост. Отпускането на тестовете ще става след предварителна заявка, депозирана в общинската администрация, а повече информация може да бъде получена на телефон 0749/88625.
Лабораторията се намира на кръговото кръстовище на ул.”Цар Симеон” и ул.„Иконом Чучулайн”. Тя е оборудвана с висок клас техника и апаратура, която дава възможност пробите да бъдат изследвани на място.
 
Лабораторен лекар е д-р Галина Цонева, специалист с дългогодишна практика в Германия, а вирусолог е д-р Валентина Ковальова.
 
Освен за коронавируси, лабораторията има възможност да извършва пълни клинични изследвания.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини