Родители искат решения на местно ниво за връщането на учениците в клас

Родители искат решения на местно ниво за връщането на учениците в клас

Асоциация „Родители” настоява решенията за връщане на учениците от 5 до12 клас в училищата от 4 февруари да се вземат на местно ниво, а не централизирано.

В становище, изпратено до министрите на здравеопазването и на образованието, от неправителствената организация посочват, че родителите трябва да запазят правото си на избор децата им да учат дистанционно.

Асоциацията работи вече 20 г. с училища с различен профил в цялата страна, като отбелязва, че децата са платили най-високата цена в пандемията по отношение на тяхното психическо и социално благополучие.

Принудителното затваряне на децата по домовете, лишаването от нормално общуване със съученици и учители, ограничаването на достъпа им до спорт и други допълнителни занимания, се отразиха тежко върху емоционалното и социалното им развитие.

Също така ограниченията на дистанционното обучение все повече рефлектират върху качеството на образованието на учениците, изтъкват от асоциацията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини