Явор Бахаров обжалва ефективната присъда за шофиране в нетрезво състояние

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Актьорът Явор Бахаров, осъден за шофиране след употреба на алкохол и наркотици от Районен съд – Разлог, обжалва наложената ефективна присъда пред Окръжен съд – Благоевград.

В жалбата си пред въззивната инстанция адвокатите на подсъдимия посочват, че според тях присъдата е неправилна, необоснована и са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Защитата твърди, че от събраните в съдебната фаза доказателства, не може да се направи обоснован извод за това, че Явор Бахаров е осъществил състава на престъплението по чл. 343б, ал.1 и ал. 3от НК. Искат той да бъде оправдан или  изпълнението на наложеното ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година да бъде отложено на основание чл. 66 от НК за срок от три години.

Окръжен съд – Благоевград насрочи открито съдебно заседание по делото на 24 февруари от 13:30 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини