650 лева става минималната работна заплата от днес

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

С 40 лева се увеличава от днес минималната работна заплата и става 650 лева. С 10 процента се увеличават бюджетните заплати. За цялата тази година са предвидени  средства за осигуряване на увеличението с 30% от 1 август 2020-а на заплатите в администрациите, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от Covid-19. Промени има и в месечните детски надбавки. Семействата с доход до 410 лева на човек ще получават по 40 лева месечна помощ за отглеждане на едно дете, а за две - 90 лева. 

Месечната помощ за най-нискодоходните семейства с три деца е в размер на 135 лева, за четири деца 145 лева като за всяко следващо дете помощта за семейството расте с 20 лева. Ако пък дохода на член от семейството е в диапазон от 410 до 510 лева, то тогава помощта е 80 процента  от сумата на месечните надбавки за децата на най-нискодоходните семейства. Месечната помощ за отглеждане на близнаци е 75 лева. 

Месечната помощ за отглеждане на дете с трайно увреждане, според вид и степен на увреждането, или степен на трайно намалена работоспособност, е между 930 и 350 лева. Еднократната помощ за ученици, записани в първи и осми клас е триста лева. Предвижда се 17 процента ръст на учителските заплати и 15 на сто на възнагражденията в МВР. На пенсионерите с пенсия от триста лева и една стотинка до 369 лева включително ще се отпусне еднократна годишна финансова подкрепа за храни в размер на 120 лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини