Частичният локдаун влиза в сила този петък

Снимка: Дарик
Снимка: Дарик

Епидемичната обстановка ще бъде удължена с два месеца, обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет след заседание с НОЩ.

Той каза още, че се въвеждат няколко противоепидемични мерки в България от 27 ноември, петък, които ще са в сила до 21 декември.

Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции - всички училища, университети и школи, преустановяват се и посещенията в детските ясли. Забранява се провеждането на конкурси, тимбилдинги, семинари.

Затварят се и всички групови културно развлекателни мероприятия с изключение на театри в намален капацитет. Спират се и всички индивидуални и колективни спортни мероприятия.

Преустановяват се посещенията във фитнес центровете, във всички заведения за хранене, ще се допуска само вземане на храна за вкъщи или офиса.

Забранява се посещението на магазини тип мол - малките магазини, които са в кварталите продължават да работят, каза здравният министър. 

Преустановяват се груповите екскурзии. 

Не става дума за затваряне по домовете на хора, посочи проф. Мутафчийски, който също присъства на брифинга. Целта, по думите му, е да се намали заболеваемостта, както и смъртността. Очаква се това да се случи в следващите 2 седмици. 

Имаме достатъчно болнични легла, но с напредването на пандемията, намалява броят на медицинските екипи, каза началникът на НОЩ. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини