Една по-различна изложба от фотографии редят в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Утре, в деня на чудотвореца свети Мина, пред сградата на Народно читалище „Никола Вапцаров” в Банско, се открива изложбата „Животът през моя фотообектив”. Фотографиите са дело на млади хора с интелектуални затруднения.

Масово като общество не сме свикнали да мислим за хората с интелектуални затруднения като за хора с творчески заложби. Традиционно организираме дарения и благотворителни базари с определена кауза, базари, чрез които изразяваме съпричастност към проблемите им... И трудно ги виждаме като творци!

Изложбата е един от малкото опити да се погледне на хората с увреждания през възможностите им, през творческите им заложби. .

В продължение на 6 месеца потребителите на Дневните центрове за деца и младежи с увреждания „Здравец”, Защитени жилища 1, 2, 3 и 4, с подкрепата на фотограф- консултант и специалистите в социалните услуги, се обучаваха на фотография и представиха себе си и своите творби в интернет пространството. Инициативата е заключителна част от проекта „Животът през моя фотообектив”, реализиран от Сдружение „Избор”, с подкрепата на Община Банско.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини