Лекарка от Враца и баща й издъхнаха, покосени от коронавирус

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com
Доктор Петранка Лишковска, началник на отделението по химиотерапия в комплексния онкологичен център във Враца, е починала тази сутрин.

Лекарката беше покосена от COVID-19 и заради влошеното си състояние бе на лечение в столична клиника, съобщи здравното заведение, цитирано от „24 часа“.

Трагедията в семейството на 54-годишната лекарка е двойна, защото през миналата нощ в болницата за белодробни заболявания във Враца е починал и нейният баща, който също е бил заразен с COVID-19.

Д-р Лишковска бе дългогодишен и опитен специалист по медицинска онкология. Тя беше председател на клинична онкологична комисия по химиотерапия към КОЦ, осъществяваше диспансерни прегледи на пациенти с онкологични заболявания от цяла Северозападна България.

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на д-р Петранка Лишковска.
 
"С болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на д-р Лишковска, която загуби битката с коварната болест само на 54 години. Тя ни напусна, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг и помагаше на онкоболнипациенти от няколко области на страната.
Поклон пред нейната всеотдайност и смелост", написаха от Българския лекарски съюз.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини