Ах, това Банско! Отново ще е джаз столицата на Балканите!

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Джазът отново ще превърне курорта Банско в музикалната столица на Балканите. Великата музика ще зазвучи след 4 дни, в събота, и ще оглася не само града, но и Пирин планина. За 23-ти път населеното място ще е световната люлка на джаза за една седмица. По традиция най-голямото музикално събитие в региона събира на една сцена най-добрите изпълнители на този музикален жанр в целия свят.

Дори и пандемията от коронавирус не успя да стре устрема на организаторите, участниците и домакините да проведат отново превърналото се в емблема за целия Пирински край музикално събитие. В продължение на 7 дни на сцената на централния площад ще свирят и пеят най-добрите български джаз музиканти. Отново любителите на тази музика ще чуят и видят гост-изпълнители от световния елит на джаза, а зрителите са добре дошли.

В цел обсъждане на всички противоепидемични мерки, които трябва да бъдат предприети, през последните два дни бяха проведени срещи с организатора на фестивала – д-р Емил Илиев, с Председателския съвет към Общински съвет Банско и с Консултативния съвет по въпросите на туризма в разширен състав. Състоя се и заседание на Общинския кризисен щаб.

Отчете се готовността на представителите на бизнеса и общината да посрещнат гостите на града при стриктно спазване на предписанията на Министъра на здравеопазването, Регионалната здравна инспекция и Общинския кризисен щаб. Създадена е организация за дезинфекциране на площадното пространство, както и осигуряване на дистанция между зрителите.

Заради санитарните изисквания зоната със седящите места ще бъде за 400 човека. Ограничен брой от местата пред сцената ще бъдат срещу билети, а останалите са със свободен достъп. Банско и магията на джаза очакват всички меломани, които искат да станат част от музикалната приказка в града под Тодорка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини