Четирима министри се разделят с постовете си, Кирил Ананиев сменя здравното с финансовото министерство

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Рокадите в кабинета „Борисов 3” са факт. Министър-председателят Бойко Борисов  постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – с вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и с лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов, относно кадровите промени в правителството, които да бъдат направени.

Премиерът Борисов прие депозираните оставки на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов. На провелия се Коалиционен съвет днес бяха одобрени предложенията за нови ръководители на трите ведомства. За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а за министър на вътрешните работи – директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Лъчезар Борисов, който е заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на ведомството.  

Беше приета оставката и на Николина Ангелкова като министър на туризма и беше предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов. До кадровите промени се стигна след избухването на протестите преди 15 дни. Това обаче надали ще намали гражданската енергия и искането на протестиращите за оставка на цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев. Някои от водачите на протеста вече заявиха, че приемат хвърлянето на оставки на няколко министри като „подххвърляне на огризки” на хората, които протестират.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини