Близо 40 заразени с COVID-19 работници в „Пирин-Текс”, фирмата започва работа утре

Близо 40 заразени с COVID-19 работници в „Пирин-Текс”, фирмата започва работа утре

Между 35 и 37 работници на най-голямата шивашка фабрика в Пиринския край – „Пирин-Текс” в Гоце Делчев, са заразени с коронавирус. Това съобщи днес германският собственик на предприятието – Бертрам Ролман. Направени са PCR тестове на всички 1300 служители на фирмата в специализирана клиника в Гоце Делчев. Ролман организира тестването на хората за своя сметка. „Вече са ясни резултатите от всички направени тестове. Заразените с коронавирус са поставени под карантина. Ние обаче ще започнем работа в понеделник, 20 юли, с тези, които са с отрицателни резултати. Почти цяла седмица фабриката беше затворена заради установените първи случаи на наши служители с COVID-19”, сподели Бертрам Ролман.

Той увери, че всеки ден е във връзка с експерти от Регионалната здравна инспекция в Благоевград. В предприятието се извършват всички необходими дейности, за да се гарантира безопасността на работниците. Работните места са раздалечени, за да се спази нужното отстояние, прави се дезинфекция във всички помещения по 2-3 пъти на ден.

„Трябва да започнем работа, защото бавим поръчки, а това не е коректно спрямо нашите партньори”, допълни германският предприемач. Фирмата на Ролман от 1993 година развива успешно своята дейност в Гоце Делчев и изнася продукцията си за едни от най-големите модни фирми в света.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини