Онлайн среща по проект в Разлог заради COVID-19

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Община Разлог продължава работата по изпълнение на международен проект с акроним IoTXchange, като взе участие във втора онлайн среща между партньорите.

В условията на новото предизвикателство COVID-19 се проведе онлайн среща за стартиране на втория етап от изпълнение на проект „Интернет на нещата като инструмент на политиката за промяна в града“ (Internet of Things as a policy instrument for the city change, с акроним „IoTXchange“). Реализира се по Програма за междурегионално сътрудничество URBACT III, съфинансирана от Европейски фонд за регионално развитие. Последва и втора онлайн среща между всички партньори по проекта. Виртуалните работните срещи имат за цел да се предприемат координирани действия по изпълнение на проекта и спазване на заложения индикативен график.

Всички партньори участваха в дискусия относно определяне на работни стратегии за реализиране на етап 2 на проекта. Проект „IoTXchange“ цели разработването на планове за дигитализация, основаващи се на решения предоставени от Интернет на нещата (Iinternet of Things), с които ще се повиши качеството на живот в малките и средните градове от Европейския съюз.

Консорциумът на проекта обединява Община Фундао (Португалия), която е водещ партньор, общините Разлог (България), Додони (Гърция), Неверс (Франция), Местна община Йелгава (Латвия), Онге (Швеция) и Кежмарок (Словакия) и финландския университет „Åbo Akademi“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини