Три учителки от столична забавачка с COVID-19 след пътуване до Сърница

Три учителки от столична забавачка с COVID-19 след пътуване до Сърница

Три заразени учителки има в Детска градина №50 в район “Възраждане” в столицата. През уикенда те са били в Сърница, това каза д-р Данчо Пенчев от РЗИ София. Той определи поведениео им като безотговорно, защото са посетили огнище на заразата въпреки призивите на експертите да се избягва пътуване дотам.

Сигналът в РЗИ е подаден от директора на забавачката, която пък научила от родители и други учители след публикувани снимки в социалните снимки. Детската градина няма да бъде затваряна на този етап. В момента се изследват всички от персонала – 49 човека. В ранния след обяд се очакват резултатите от пробите. Ако има други заразени, то ще трябва да се затвори детската градина, каза още д-р Пенчев. Предстои изследване на селективен принцип в детските градини в София, за да се разбере каква е ситуацията в тях.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини